



- Наявність: Нет в наличии
Характеристики | |
Вага | 200 г |
Термін зберігання | 6 месяцев |
Склад | Говядина 100%, соль поваренная пищевая, перец черный молотый, перец болгарский сладкий сушеный молотый, перец острый красный сушеный молотый, чабер садовый сушеный молотый |
Температура зберігання | Не выше 12° С |
М'ясо | Говядина |
Пастурма - в'ялена вирізка з яловичого м'яса, страва в кухнях країн, розташованих на території колишньої Османської імперії. Свіжу вирізку засолюють, потім кладуть під прес (натерши сіллю) для видалення зайвої вологи і надання форми, зручної для нарізки. Потім перекладають у суміш із часнику, меленого насіння червоного та чорного перцю, а також блакитного пажитника (чамана), що має консистенцію рідкого тіста. Отримані шматки вивішують для просушування. Не плутати з пастромою – копченим маринованим м'ясом. Загальне в технології – витримування під пресом.
Пастурма є в'ялене яловиче м'ясо (див. фото). Для її виготовлення зазвичай використовують вирізку. Існує багато різних версій, як саме цей продукт з'явився і хто його вигадав, але те, що це було дуже давно – факт. Швидше за все, це сталося випадково, коли взявши з собою шматок м'яса, згодом люди виявили, що воно змінилося і набуло зовсім іншого смаку і аромату. Бастурму можна приготувати в домашніх умовах або купити в магазині. Багато хто любить її за оригінальний смак та неповторний, пікантний аромат.
Склад:
яловичина 100%
сіль кухонна харчова
перець чорний мелений
перець болгарський солодкий сушений мелений
гострий червоний сушений мелений перець
чабер садовий сушений мелений