
- Наявність: В наявністі
Характеристики | |
Термін зберігання | 6 месяцев |
Склад | Говядина 100%, соль поваренная пищевая, перец черный молотый, перец болгарский сладкий сушеный молотый, перец острый красный сушеный молотый, чубрица (чабер садовый сушеный молотый), орех мускатный молотый, чеснок сушеный молотый, зира молотая. |
Температура зберігання | Не выше 12 ° С |
М'ясо | Говядина |
Суджук – суха, тверда ковбаса, поширена серед народів, що населяють сучасні Туреччину, Сербію, Хорватію, Грецію, Грузію, Вірменію, Киргизію та інші.
Головна відмінність ковбаси суджук від інших ковбас – це її приготування. Суджук сушать на повітрі, у цьому ковбаса зневоднюється і може довго зберігатися. Саме цей факт і був основним в історії ковбаси суджук, який навчився готувати кочові племена тюрків. Конина та баранина, доступні кочівникам-скотарям, дуже швидко псувалися на спеці, і щоб продовжити термін життя продуктів, їх почали сушити на спекотному вітрі. Попередньо нарізані шматки конини, баранини та жиру, щедро присмачені спеціями та перцем, набивали в кишки та вивішували на сонці та вітер.
Цікавий факт: перш ніж підготовлений фарш закладати в кишки, його куштували на смак, підсмаживши маленьку котлетку. Якщо солі та спецій було достатньо, то набивали ковбаси, а якщо треба було додати, то робили це і знову смажили котлетку – на пробу.
Харчова та енергетична цінність у 100 г продукту: білків – 34.3 г, жирів – 26.7 г, вуглеводів – 1.2 г, 382.3 ккал. Зберігати при температурі не вище 12°С та відносній вологості повітря не вище 78%. Термін придатності – 6 місяців з дати виготовлення. Номер партії збігається із датою виготовлення. Виготовлено за стародавніми балканськими рецептами з використанням локалізованої сировини місцевих порід тварин та спецій вирощених самостійно
Склад:
- яловичина 100%
- сіль кухонна харчова
- перець чорний мелений
- перець болгарський солодкий сушений мелений
- гострий червоний сушений мелений перець
- чубриця (чабер садовий сушений мелений)
- горіх мускатний мелений
- часник сушений мелений
- зірка мелена.