Шарена сол, або якщо українською, то строката сіль – популярна болгарська приправа, яка підходить буквально до всіх несолодких страв національної кухні. Її можна купити чи приготувати самостійно. Для болгар шарена сол – щось більше, ніж продукт харчування. Це смак дитинства, смак батьківщини. За чут..
100 грн./30 грамм
Мірудія (або Мюрдя) - це суміш сушених пряних трав, подрібнених на борошно, широко поширена на Півдні Бессарабії. Кулінарне застосування мірудії досить широке. Її можна додавати до м'яса, за кілька хвилин до закінчення приготування, до супу, до салату, у яєчню або посипати нею нарізану бри..
125 грн./30 грамм
Паприка – пряність, змелена з сушеного солодкого м'ясистого перцю червоних сортів. На батьківщині перець росте як багаторічний чагарник, а країнах поміркованого клімату обробляється як однорічна рослина. Пагони прямостоячі, гіллясті. Плоди – зелені стручки, які у міру дозрівання стають червоними. Дл..
100 грн./30 грамм
Тим, хто хоч одного разу був у Болгарії, напевно, запам'ятався особливий смак багатьох місцевих страв, яким властива легка пряна нотка, зовсім не звична для нашого смаку. Це смак чубриці — інакше чабер (чабер). Чубриця чи не найпопулярніша болгарська приправа, яку не додають, хіба що в чай. Більшіст..
100 грн./30 грамм
Показано з 1 по 4 із 4 (1 сторінок)



