



- Наявність: В наявністі
Характеристики | |
Вага | 30 г |
Склад | Измельченный красный сушеный болгарский перец |
Паприка – пряність, змелена з сушеного солодкого м'ясистого перцю червоних сортів. На батьківщині перець росте як багаторічний чагарник, а країнах поміркованого клімату обробляється як однорічна рослина. Пагони прямостоячі, гіллясті. Плоди – зелені стручки, які у міру дозрівання стають червоними. Для отримання паприки плоди перцю спочатку сушать, потім розтирають у порошок, що має характерний яскраво-червоний колір.
Має легкий солодкуватий смак з легким відтінком гіркоти. Смак меленої паприки може бути пекучим або не мати пекучості, але її запах має бути приємно ароматним. Молота паприка не повинна мати жодних негативних присмаків та запахів, зокрема, затхлості та гіркості.
Порошок паприки ідеально гармонує із будь-якими продуктами. З нею виходять чудові пікантні закуски, холодні та гарячі страви, її додають під час приготування м'яса та риби, а також у маринади. Дуже добре поєднується паприка з овочами, наприклад кабачком, морквою чи цибулею, доповнюючи їх смак. Паприка корисна. Вона багата на вітаміни, калій і фосфор. Покращує кровообіг, зміцнює стінки органів кровоносної системи. Рекомендується до вживання людям із хворобами нирок, печінки та жовчного міхура.
Склад:
подрібнений червоний сушений болгарський перець