





- Наявність: В наявністі
Характеристики | |
Вага | 30 г |
Склад | Чабер садовый сушеный молотый |
Мірудія (або Мюрдя) - це суміш сушених пряних трав, подрібнених на борошно, широко поширена на Півдні Бессарабії. Кулінарне застосування мерудії досить широке. Її можна додати в м'ясо, за кілька хвилин до закінчення гасіння, в тарілку з супом, в салат, яєчню або посипати їй нарізану бринзу. Але найбільш поширене застосування мерудії - нею просто присипають свіжий хліб і так їдять.
Склад: мелена суміш трав (самардал, зелена цибуля, часник, петрушка, кріп)
З блогу Олександра Барбова
"Кулінарне застосування мюрді досить широке. Її можна додати до м'яса, за кілька хвилин до закінчення приготування, у тарілку з супом, в салат, яєчню або ж посипати нею порізану бринзу. Але найбільш поширене застосування мюрді банальне як світ - нею просто присипають хліб і так їдять.Особливе блаженство доставляє той момент, коли можна відірвати шматок щойно випеченого домашнього хліба, який димить, і з силою запхнути його в сільничку з мюрдею, ретельно поєлозивши скоринкою і м'якушем по її бортах.Так-так, саме так, а не культурно присипавши скибку. Так у нас прийнято, навіть коли на тебе дивляться з боку. Ніякого сорому немає, а все тому, що той, хто дивиться сам з нетерпінням чекає моменту, коли ж сільничка з мюрдею звільниться і для його шматка хліба."