







- Наявність: Нет в наличии
Характеристики | |
Молоко | Коровье |
Кашкавал Бессарабський – витяжний напівтвердий сир. Поверхня його гладка однорідна, без отворів та плям, текстура – м'яка, рівного солом'яного кольору. У ньому є легка гострина і кислинка за рахунок того, що сир виготовляється методом витягування сирного тіста. Має щільну консистенцію та приємний вершково-молочний смак, з віком гострота наростає.
⠀
Кашкавал виготовляється зі свіжого коров'ячого молока без добавок, зі спеціальною селекціонованою бактеріальною закваскою, в якій мікроорганізми перебувають у певному співвідношенні.
⠀
Своїм корінням виготовлення Кашкавала сягає давніх балканських традицій. Неперевершеними майстрами виготовлення Кашкавала вважаються каракачани - етнічна група, яка мешкає в горах Болгарії та Греції.
⠀
Завдяки ніжному смаку, Кашкавал відмінно підходить для подачі у складі сирних тарілок, використовується в різноманітних салатах, закусках, ним посипають макарони та піцу, він добре плавиться за високої температури. Смажений Кашкавал (болг. «кашкавал пане») в паніровці вживають з вином або пивом, особливо добре поєднується цей сир з молодими червоними винами, такими як Мерло, Каберне, Сапераві. Кашував багатий на цінні поживні речовини.
Рецепт старовинний і забутий, на даний момент крафтова сироварня "Щедра Околиця" - єдиний виробник цього сиру в Україні.
Витримка: 2 міс.
Термін зберігання: 90 днів