МЕНЮ
КОШИК

Суджук із яловичини

Суджук із яловичини
Суджук із яловичини
Суджук із яловичини
Новинка
Суджук із яловичини
Суджук із яловичини
Суджук із яловичини
Суджук із яловичини
120 грн./шт
  • Наявність: В наявністі
Характеристики
Термін зберігання6 месяцев
СкладГовядинв 100%, соль поваренная пищевая, перец черный молотый, перец болгарский сладкий сушеный молотый, перец острый красный сушеный молотый, чубрица (чабер садовый сушеный молотый), зира молотая.
Температура зберіганняНе выше 12 °С
М'ясоГовядина

Суджук з яловичини - сиров'ялена суха ковбаса з яловичого фаршу зі спеціями, виріб не проходить термічну обробку та повністю зберігає вітаміни, мінерали та корисні речовини.

Цей продукт має великий попит у таких країнах, як Туреччина, Сербія, Хорватія, Греція, Грузія, Киргизія, Вірменія та ін. Від інших видів ковбасних виробів суджук відрізняється головним чином способом приготування. Суджук висушується на повітрі, в результаті продукт втрачає вологу, що дозволяє ковбасі зберігатися протягом тривалого часу.

Вважається, що своїм походженням суджук зобов'язаний передусім кочовим племенам. Цим племенам конина і баранина були доступні, але м'ясо швидко псувалося у спекотному кліматі, тому його вигадали висушувати, щоб робити продукт, здатний зберігатися тривалий час за таких умов. Спочатку суджук готувався таким чином: шматки м'яса щедро присмачували різними спеціями, у тому числі перцем.

Всім цим наповнювали кишки і вивішували сушитися на гарячому степовому вітрі та сонці. Цікаво, що підготовлений фарш перед закладкою в кишки спочатку пробували, навіщо засмажували котлетку та «знімали» пробу. Якщо спецій було мало, їх доповідали та смажили ще одну котлетку на пробу. Тільки тоді, коли фарш виявлявся придатним до смаку, їм наповнювали кишки та вішали сушитися.

Харчова та енергетична цінність у 100 г продукту: білків – 27.2 г, жирів – 46.3 г, вуглеводів – 1.5 г, 531.5 ккал. Зберігати при температурі не вище 12°С та відносній вологості повітря не вище 78%. Термін придатності – 6 місяців з дати виготовлення. Номер партії збігається із датою виготовлення. Виготовлено за стародавніми балканськими рецептами з використанням локалізованої сировини місцевих порід тварин та спецій вирощених самостійно.

Склад:

  • яловичина 100%
  • сіль кухонна харчова
  • перець чорний мелений
  • перець болгарський солодкий сушений мелений
  • гострий червоний сушений мелений перець
  • чубриця (чабер садовий сушений мелений)
  • зіра мелена

Написати відгук