
- Наявність: В наявністі
Гурмани високо оцінюють смакові якості мигдалю і використовують його при приготуванні різних страв, а так само просто у вигляді корисного перекусу в дорозі і на роботі.
Цінні властивості мигдалю для організму обумовлені його складом. Він містить вітаміни (А, С, Е, групи В), антиоксиданти, мінеральні елементи (за вмістом кальцію перевершує всі інші види горіхів), мононенасичені жири, лінолеву кислоту, жирні омега-6-кислоти, білки, клітковину. Білок мигдалю має підвищену харчову цінність і рекомендований вегетаріанцям для заповнення білкових запасів.
За те, що мигдаль сприятливо впливає на роботу серця та судин, його прозвали горіхом довгожителів. Багатий він насамперед магнієм, який, як відомо, відповідає за правильну роботу м'язових волокон, у тому числі зміцнює серцевий м'яз, запобігає розвитку патологічних процесів у серці. Магній як макроелемент в людському організмі відповідає ще й за роботу центральної нервової системи. Його недолік може спричинити депресію, синдром хронічної втоми, порушення стресостійкості організму.
За вмістом корисних речовин для людини смажений мигдаль багатий на вітаміни групи B, що позитивно впливають на кісткову структуру, а також на стан шкіри, волосся, нігтів. На допомогу вітаміну B виступає і вітамін E, яким також багатий цей продукт. Відомі позитивні властивості вітаміну E проти старіння шкіри та підтримки репродуктивної функції роблять мигдальний горішок воістину цінним продуктом.